Tabele, które pozwolą schudnąć? Indeks glikemiczny bez owijania w bawełnę

| Aktualizacja:

Termin indeks glikemiczny (IG) pojawił się w literaturze fachowej ponad 30 lat temu. Zauważono wówczas, że różne produkty o takiej samej zawartości węglowodanów wpływają w różny sposób na wzrost stężenia cukru we krwi. Parametr ten określa szybkość wzrostu stężenia glukozy we krwi po zjedzeniu danego produktu w porównaniu do wzrostu, jaki następuje po spożyciu tej samej ilości węglowodanów, ale w postaci czystej glukozy. Czy warto zaprzyjaźnić się z tabelami indeksu glikemicznego? Oto, co na ten temat sądzi Małgorzata Chylewska, dietetyk LightBox.

wróć do artykułu
  • ~korinka
    (2016-02-03 18:53)
    zdecydowanie warto postawic na aktywny tryb zycia i zapisac sie na silownie ;) dodatkowo sama wspomagam sie supelementem be slim 3 ktory ma w pelni naturalny sklad

Może zainteresować Cię też: