Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – uzupełnia, uszczuplone podczas snu zasoby energetyczne naszego organizmu. To właśnie od niego w głównej mierze zależą w ciągu dnia nasze siły i stan psychiczny. Gdy jest zimno, warto przed wyjściem wypić coś ciepłego - zapobiegnie to wychłodzeniu organizmu. Doskonała będzie filiżanka czarnej herbaty IRVING Daily Classic, która dzięki zawartości teiny ma działanie pobudzające, doskonale gasi pragnienie i świetnie komponuje się ze śniadaniowym menu.

Do śniadania eksperci proponują serwować herbaty czarne cejlońskie, kenijskie, indonezyjskie lub ich mieszanki. Zdaniem specjalistów to właśnie ich smak najlepiej komponuje się z potrawami, które najczęściej spożywamy podczas tego posiłku – pieczywem, delikatnymi serami, dżemem, wędliną, jajkami, potrawami smażonymi. Jeżeli do śniadania zdecydujemy się zaserwować ostre sery, ich smak najlepiej podkreślą herbaty białe i Earl Grey.