Piękna latynoska gościła w show Marthy Steward i wspólnie z najsłynniejszą amerykańską panią domu przygotowały popularną meksykańską potrawę - sos guacamole. Tą zieloną i wyjątkowo pikantną pastę Meksykanie najchętniej jedzą z plackami tortilla, choć często dodają ją także do innych przystawek.

Reklama

Sprawnie mieszając zieloną paćkę Eva udowodniła, że w przeciwieństwie do granej przez nią Gabriele z "Gotowych na wszystko” nie straszne jej krzątanie się po kuchni. I wcale nie potrzebuje pomocy gosposi, by przyrządzić pyszny posiłek. Jej mąż koszykarz Tony Parker powinien więc mieć się na baczności i nie dawać Evie powodów do złości, bo może skończyć się tak, że jakiś inny przystojniak, będzie jadł jej ręki... pikantne smakołyki.

Jak przyrządzić sos guacamole

Składniki: awokado, pomidor, czosnek, pomidor, papryczka chilli, połowa limonki, sól, pieprz, szczypta kolendry

Przygotowanie: awokado przekroić, wyciągnąć pestkę i obrać ze skórki, pomidora sparzyć i także obrać ze skórki, papryczkę oczyścić z pestek i pokroić, cebulę podzielić na ćwiartki, czosnek rozgnieść, wycisnąć sok z limonki. Wszystkie składniki wraz z przyprawami zmiksować. Odstawić do lodówki, potem podawać z chipsami nachos lub tortillą.