CO CI BĘDZIE POTRZEBNE?
* 40 dag kurek
* 1/2 pęczka koperku
* 1 duża cebula
* 3 łyżki masła
* 1/2 pojemniczka (25 dag) śmietany 12-procentowej
JAK TO PRZYGOTOWAĆ?
Pokrojoną w plasterki cebulę szklimy na maśle. Dodajemy kurki. Kurki najpierw się smażą, potem puszczają dużo soku. Koperek drobno kroimy. Połowę dodajemy do kurek. Dusimy je odkryte ok. 20 minut na średnim ogniu, tak by sos mógł odparować. Zdejmujemy z ognia, dodajemy sól, pieprz, śmietanę, resztę koperku, podgrzewamy i podajemy z chlebem lub ziemniakami z wody.
_______________________
NIE PRZEGAP:
>>> Daj się ponieść elektrycznej mirabeli
>>> Posmakuj jajek Leonardo di Caprio
>>> Najlepsza na świecie sałatka owocowa