• Do ciast dodaj o 1/3 cukru mniej niż zwykle - nie zauważysz różnicy w smaku.
• Jedz tylko ciasta domowego wypieku - nie mają tuczących konserwantów.
• W święta unikaj słodzenia kawy i herbaty.
• Zrezygnuj z winogron, bo mają dużo cukru. Pomarańcze zamień na grejpfruty.
• Nie pij słodzonych napojów gazowanych, ogranicz spożywanie soków owocowych.
• Przekonaj się do zielonej herbaty.
• Pij niegazowaną wodę mineralną z dodatkiem cytryny i świeżego imbiru.
• Nie jedz dokładek z tego samego ciasta.
• Po posiłku idź na spacer - godzina wystarczy, by spalić ponad 300 kalorii.
Przed nami dwa dni świątecznego łakomstwa. Niestety, wielkanocne potrawy to prawdziwa kaloryczna bomba. Jak jeść, żeby nie przytyć? To proste! Specjalnie dla Ciebie zdradzamy sposoby, dzięki którym bez obaw spróbujesz każdego ciasta!
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję
Reklama
Reklama
Reklama