Składniki na ciasto naleśnikowe

- 0,5 l mleka

- 1 jajko

- 300 g mąki pszennej

Reklama

- sól, cukier do smaku

Reklama

- olej do smażenia

Zawartość naleśników

- 100 g sera żółtego

- 4 ogórki konserwowe

- 1 mały słoiczek pieczarek konserwowych

- 1 pęczek szczypiorku

- ¼ główki sałaty lodowej

- 2 jajka ugotowane na twardo

- 3 łyżki majonezu Tarsmak

- 2 łyżki śmietany kwaśnej

- sól i pieprz do smaku

+ jajka ugotowane na twardo

Przygotowanie

Składniki na ciasto połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Usmażyć na odrobinie oleju duże naleśniki. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubym oczku, ogórki, pieczarki i jajka pokroić w drobną kostkę. Dodać posiekany szczypiorek, majonez, śmietanę, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Na naleśniki nałożyć powstały farsz, na farsz ułożyć sałatę lodową pokrojoną w paseczki, ugotowane jajka i ciasno zwinąć. Pokroić na cząstki i polać Sosem koperkowym Tarsmak.

Smacznego!

>>> ZOBACZ RÓWNIEŻ!