Sałatka z jaj z koperkiem
Składniki:
8 jaj na twardo
1/2 czerwonej cebuli
2 łyżeczki siekanego świeżego koperku
2 łyżki musztardy 1 łyżka majonezu
1 łyżeczka papryki
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Cebulę drobno posiekać. Jajka obrać i pokroić. W dużej misce umieścić jajka, majonez, musztardę, koperek, paprykę, cebulę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą drewnianej łyżki lub widelca.
Pikantna sałatka jajeczna
Składniki:
8 jaj
1/2 białej cebuli średniej wielkości
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżka brązowej musztardy
Sól i pieprz
Przygotowanie:
Ugotować jaja na twardo, drobno posiekać cebulę. Połączyć wszystkie składniki z wyjątkiem cebuli, soli i pieprzu w dużej misce. Dokładnie rozgnieść. Dodać posiekaną cebulę. Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku.
Komentarze(4)
Pokaż:
Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej
Składniki:
20 szt. jaj przepiórczych, 800 g fasolki szparagowej, 2 puszki tuńczyka, 120 g pomidorów koktajlowych, 1 świeży ogórek, 1 cebula, 30 ml oliwy z oliwek, 10 ml octu balsamicznego, sól, pieprz, 2 łyżeczki Herbaty czarnej liściastej Irving Daily Superior
Jaja ugotować w wodzie z herbatą i solą. Następnie pokruszyć skorupkę ale jej nie zdejmować. Włożyć jajka znów do wody z herbatą, ale już nie gotować. Fasolkę ugotować w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić, dodać tuńczyka w kawałkach, pomidory, plastry ogórka i cebuli. Dodać obrane jaja, obficie skropić oliwą i octem balsamicznym.