Sałatka z jaj z koperkiem



Składniki:

8 jaj na twardo

1/2 czerwonej cebuli

2 łyżeczki siekanego świeżego koperku

2 łyżki musztardy 1 łyżka majonezu

1 łyżeczka papryki

Sól i pieprz do smaku













Reklama



Przygotowanie:

Cebulę drobno posiekać. Jajka obrać i pokroić. W dużej misce umieścić jajka, majonez, musztardę, koperek, paprykę, cebulę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą drewnianej łyżki lub widelca.



Pikantna sałatka jajeczna



Składniki:

8 jaj

1/2 białej cebuli średniej wielkości

1 łyżeczka ostrej papryki

1 łyżka majonezu

1 łyżka musztardy Dijon

1 łyżka brązowej musztardy

Sól i pieprz

















Przygotowanie:

Ugotować jaja na twardo, drobno posiekać cebulę. Połączyć wszystkie składniki z wyjątkiem cebuli, soli i pieprzu w dużej misce. Dokładnie rozgnieść. Dodać posiekaną cebulę. Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku.