Palikot, Węglarczyk, Siwiec na otwarciu knajpy dla lemingów
1 Restauracja jest pierwszym projektem spółki FoodCraft założonej przez Pawła Matusika i Pawła Paciorka.
Media
2 Szefem kuchni w Taste Wilanów jest Dominik Moskalenko przez ponad 5 lat pracował jako m.in. w Scotts i La Caprice w Londynie.
Media
3 W Polsce Moskalenko był jednym z kucharzy restauracji Klubu Polskiej Rady Biznesu (obecnie Amber Room). Pracował również w popularnej Pomidoro w Konstancinie Jeziornej i Restauracji na Zielnej w Warszawie.
Media
4 Właściciele chwalą się, że ich knajpa ma promować tzw. Honest Cooking (czyli uczciwe gotowanie). To połączenie znanego już stylu Slow Food z dbałością o jakość produktów.
Media
5 W Taste Wilanów zjeść można m.in. steki z polskiej wołowiny, ryby sprowadzane z Włoch i irlandzką jagnięcinę.
Media
6 Młodzi właściciele mają dalekosiężne plany. W maju, również na Wilanowie otwierają kolejny lokal Taste Burger - klubokawiarnię z burgerami.
Media
7 Do końca 2014 roku mają powstać cztery kolejne knajpy w różnych dzielnicach Warszawy.
Media