Smażony ser z papryką

Przepis na 4 porcje

• 30 dag sera salami
• 2 połówki marynowanej papryki
• duże jajko
• 10 dag tartej bułki
• 4 łyżki mąki
• tymianek
• 2 łyżki keczupu
• mielona papryka
• sól lpieprz
• olej do smażenia

Ser salami obrać z osłonki, pokroić na 4 grube plastry, posmarować keczupem, oprószyć mieloną papryką i tymiankiem. Marynowaną paprykę osączyć z zalewy, pokroić na paski. Na każdym plastrze sera położyć kawałek papryki i mocno docisnąć. Plastry sera złożone razem z papryką obtoczyć najpierw w mące. Następnie zanurzyć w jajku i panierować w tartej bułce. Panierkę docisnąć dłonią do powierzchni sera. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć ser i usmażyć na rumiano z obu stron. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.