Porcja słodkości, czyli 8 zamienników cukru. Przeczytaj, zanim na coś się zdecydujesz!

| Aktualizacja:

Sklepowe półki obfitują w przeróżne zamienniki tradycyjnego cukru i produkty, w których zamiast białego kryształu znalazły się inne substancje słodzące. Możemy wybierać spośród słodzików, które mają zero kalorii, ale także przeróżnych egzotycznych „słodziw”, jak cukier kokosowy czy daktylowy. Na co się zdecydować, aby odpowiednio zarządzać kaloriami? Czym różnią się powyższe produkty i czy pomogą nam pomóc w zrzuceniu wagi?

wróć do artykułu
  • ~Mała
    (2016-03-20 23:04)
    Miałam kiedyś na dietetyce (chodziłam do szkoły policealnej) zajęcia własnie o zamiennikach cukru. Warto zamieniać, bo cukier to są puste kalorie, nie warto się nimi objadać bo później się to wszystko odkłada.

Może zainteresować Cię też: