SKŁADNIKI: • 4 kromki pszennych chlebków Tovago • Pół cukinii • Pół papryki żółtej i czerwonej • 2 łyżki oliwy z oliwek • Pół sera feta • Liście bazylii PRZYGOTOWANIE Cukinię pokój w plasterki o grubości około 0,5 cm. Paprykę pokrój w dużą kostkę (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii). Ser feta pokrój w większe kawałki (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii i kawałków papryki). Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i smaż warzywa z obu stron, aż staną się półmiękkie, a na ich powierzchni pojawią się ciemniejsze paski. Bazylię pokrój w wąskie paseczki. Chlebki przekrój na połówki. Na każdym chlebku ułóż plaster cukinii, ser feta i paprykę. Całość posyp bazylią. Smacznego!
/
Media
Przed nami najgorętsza impreza w sezonie – już za kilka dni pożegnamy 2015 rok i z nową energią przywitamy rok 2016. Huczne imprezy do białego rana to nieodłączny element sylwestrowego świętowania. Nie może na nich zabraknąć smacznych i lekkich przekąsek. Tovago przygotowało oryginalne pomysły na imprezowe menu, które warto wypróbować.
1
SKŁADNIKI:
• 4 kromki kukurydziano-jaglanych chlebków Tovago
• Garść małych kulek mozzarelli
• Garść czarnych oliwek
• Liście świeżej bazylii
PRZYGOTOWANIE
Chlebki Tovago pokrój w kostkę o wielkości około 1 cm. Na wykałaczkę nabij kawałek chlebka, małą kulkę mozzarelli, kolejny kawałek chlebka i czarną oliwkę. Bazylię pokrój w paseczki i posyp nią koreczki.
Smacznego!
Media
2
SKŁADNIKI:
• 4 kromki pszennych chlebków Tovago
• 4 plasterki wędzonego łososia
• 4 łyżki serka ricotta
• 4 cząstki pomarańczy pozbawione białych błonek
• Kiełki słonecznika do ozdoby
PRZYGOTOWANIE
Na chlebku ułóż zwinięty plasterek łososia. Na nim ułóż serek ricotta i cząstkę pomarańczy. Całość udekoruj kiełkami słonecznika.
Smacznego!
Komentarze (1)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarsze