Reklama
Reklama
Warszawa
Reklama

PRZEPISY na spaghetti: klasyka w najlepszym wydaniu

7 listopada 2014, 05:22
1.	Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. 2.	Cebulę, marchew oraz seler drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. 3.	Do warzyw dodajemy mięso i smażymy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. 4.	Do mięsa dolewamy wino i mieszając czekamy, aż wyparuje. 5.	Dodajemy przecier pomidorowy, a następnie doprawiamy pieprzem, solą oraz oregano. 6.	Dodajemy bulion. Całość gotujemy na małym ogniu przez około 2-3 godziny, co jakiś czas mieszając. 7.	Następnie dodajemy śmietankę, doprawiamy według uznania i podajemy z makaronem.
1. Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. 2. Cebulę, marchew oraz seler drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. 3. Do warzyw dodajemy mięso i smażymy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. 4. Do mięsa dolewamy wino i mieszając czekamy, aż wyparuje. 5. Dodajemy przecier pomidorowy, a następnie doprawiamy pieprzem, solą oraz oregano. 6. Dodajemy bulion. Całość gotujemy na małym ogniu przez około 2-3 godziny, co jakiś czas mieszając. 7. Następnie dodajemy śmietankę, doprawiamy według uznania i podajemy z makaronem. / Media
Spaghetti to najpopularniejszy typ makaronu, ale także nazwa dania, które kocha większość Europejczyków. Ich podstawowe rodzajespaghetti, jest bolognese, napoli oraz carbonara. Do tego typu dań można użyć wielu rożnych makaronowych kształtów, jednak najbardziej popularnym jest długa nitka. Poniżej prezentujemy 3 podstawowe przepisy na pyszne spaghetti.
Reklama
Reklama
Tematy:
kuchnia kuchnia i przepisy spaghetti napoli spaghetti bolognese spaghetti spaghetti carbonara
Reklama

Komentarze

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów .
    Reklama

    Zobacz więcej

    Reklama