PRZEPIS na krem z kalafiora z pesto ze szczypiorku
Składniki (4 porcje):
- 400 ml Mleczka kokosowego 17-19 % House of Asia
- 2 łyżeczki Pasty Tom-kha House of Asia
- 500 ml bulionu
- 1 świeży kalafior
- 3 średnie ziemniaki
- ½ pora
- 3 średnie cebule
Reklama
Składniki na pesto szczypiorkowe:
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 100 g szczypiorku
- 2 łyżki orzeszków ziemnych
- 2 łyżki twardego sera typu parmezan
- 2 łyżki przegotowanej wody
- Sól, pieprz czarny
Przygotowanie
- Kalafiora pokrój w różyczki, a cebulę, pora oraz ziemniaki w plastry. Następnie do garnka wlej olej i przez około 5 minut podsmażaj warzywa. Dodaj bulion i gotuj do miękkości.
- W międzyczasie przygotuj pesto- szczypiorek drobno pokrój i przełóż do naczynia miksującego, dodaj pozostałe składniki i całość zmiksuj, pod koniec dopraw solą i pieprzem.
- Pod koniec gotowania kremu dodaj pastę Tom-kha oraz mleczko kokosowe i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
- Gotową zupę krem podawaj ze szczypiorkowym pesto.
Komentarze(1)
Pokaż: