PRZEPIS na Pad Thai

Reklama

Składniki (2 porcje):

  • 70 g Pasty Pad Thai Kanokwan
  • 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 2 ząbki posiekanego czosnku
  • 2 łyżki Sosu rybnego House of Asia
  • 100 g Makaronu ryżowego (5mm) House of Asia
  • 6 obranych i oczyszczonych krewetek (16x20) lub 100 g piersi z kurczaka 
  • 1 cebula pokrojona w kostkę 
  • 2 jajka
  • 3 łyżki oleju
Reklama

Opcjonalnie:

  • 4 łyżki zielonej dymki pokrojonej w 3 cm słupki 
  • 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych

Przygotowanie

1. Makaron namocz w zimnej wodzie i odstaw na 30 min.

2. Do rozgrzanego woka wlej olej, podsmaż cebulę z czosnkiem i dodaj krewetki. Smaż minutę i odłóż.

3. Do woka wbij jajka i poczekaj, aż się zetną. Dodaj namoczony wcześniej makaron i wymieszaj z pastą pad thai. Na koniec opcjonalnie posyp danie dymką i orzeszkami.

Wskazówka

Jeśli makaron będzie zbyt twardy, dolej wrzącej wody. Aby wzbogacić danie możesz dodać kiełki fasoli mung, kolendrę i limonkę.