PRZEPIS na Pad Thai
Składniki (2 porcje):
- 70 g Pasty Pad Thai Kanokwan
- 1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 2 ząbki posiekanego czosnku
- 2 łyżki Sosu rybnego House of Asia
- 100 g Makaronu ryżowego (5mm) House of Asia
- 6 obranych i oczyszczonych krewetek (16x20) lub 100 g piersi z kurczaka
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 2 jajka
- 3 łyżki oleju
Reklama
Opcjonalnie:
- 4 łyżki zielonej dymki pokrojonej w 3 cm słupki
- 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych
Przygotowanie
1. Makaron namocz w zimnej wodzie i odstaw na 30 min.
2. Do rozgrzanego woka wlej olej, podsmaż cebulę z czosnkiem i dodaj krewetki. Smaż minutę i odłóż.
3. Do woka wbij jajka i poczekaj, aż się zetną. Dodaj namoczony wcześniej makaron i wymieszaj z pastą pad thai. Na koniec opcjonalnie posyp danie dymką i orzeszkami.
Wskazówka
Jeśli makaron będzie zbyt twardy, dolej wrzącej wody. Aby wzbogacić danie możesz dodać kiełki fasoli mung, kolendrę i limonkę.
Komentarze(0)
Pokaż: