PRZEPIS na kanapkę wegańską na ciepło
Reklama
Składniki:
- 2 plastry Violife Edam Flavour Slices
- 2 plastry Violife Gouda Flavour Slices
- 2 plastry Violife Cheddar Flavour Slices
- 6 łyżek roślinnej margaryny
- 6 kromek chleba na zakwasie
- ½ startego buraka
- 1 garść liści jarmużu
- 1 mała, drobno posiekana cebula
Przygotowanie
- Posmaruj kromki chleba roślinną margaryną, a następnie połóż je na średnio rozgrzanej patelni.
- Gdy kromki chleba będą już podpieczone na złoty kolor, na każdej ułóż kolejno po dwa plastry Violife o smaku Edam, Gouda i Cheddar.
- Kromki chleba układaj piętrowo, zaczynając od kromki z plastrami Violife o smaku Edam. Ułóż na niej liście jarmużu. Następnie na jarmużu ułóż kromkę z plastrami Violife o smaku Gouda oraz startego buraka. Kromkę z plastrami Violife o smaku Cheddar połóż na wierzch i posyp posiekaną cebulą.
- Całość przykryj ostatnią kromką upieczonego chleba.
- Na patelni odwracaj całą kanapkę, aż zarumieni się z każdej strony, a plastry wszystkich smaków Violife idealnie się roztopią. Podając, przekrój kanapkę na pół, a górę udekoruj kiełkami, np. groszku.
Reklama
Komentarze(0)
Pokaż: