PRZEPIS na kanapkę wegańską na ciepło

Reklama

Składniki:

  • 2 plastry Violife Edam Flavour Slices
  • 2 plastry Violife Gouda Flavour Slices
  • 2 plastry Violife Cheddar Flavour Slices
  • 6 łyżek roślinnej margaryny
  • 6 kromek chleba na zakwasie
  • ½ startego buraka
  • 1 garść liści jarmużu
  • 1 mała, drobno posiekana cebula

Przygotowanie

  • Posmaruj kromki chleba roślinną margaryną, a następnie połóż je na średnio rozgrzanej patelni.
  • Gdy kromki chleba będą już podpieczone na złoty kolor, na każdej ułóż kolejno po dwa plastry Violife o smaku Edam, Gouda i Cheddar.
  • Kromki chleba układaj piętrowo, zaczynając od kromki z plastrami Violife o smaku Edam. Ułóż na niej liście jarmużu. Następnie na jarmużu ułóż kromkę z plastrami Violife o smaku Gouda oraz startego buraka. Kromkę z plastrami Violife o smaku Cheddar połóż na wierzch i posyp posiekaną cebulą.
  • Całość przykryj ostatnią kromką upieczonego chleba.
  • Na patelni odwracaj całą kanapkę, aż zarumieni się z każdej strony, a plastry wszystkich smaków Violife idealnie się roztopią. Podając, przekrój kanapkę na pół, a górę udekoruj kiełkami, np. groszku.
Reklama