PRZEPIS na grecką pizzę w wersji wege

Reklama

Składniki:

  • 200 g Blok Violife Greek White
  • 1 wegańskie ciasto na pizzę
  • 2 łyżki sosu marinara
  • 6 pomidorków koktajlowych, pokrojonych w plasterki
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
  • 1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 1 czerwona cebula, pokrojona w plasterki
  • 10 oliwek pokrojonych w plasterki
  • Oliwa z oliwek
  • Świeże oregano do dekoracji
  • Płatki chilli do dekoracji

Przygotowanie

  • Umieść ciasto na pizzę na lekko posypanej mąką powierzchni i rozwałkuj na okrąg o średnicy 30 cm. Wierzch ciasta posmaruj kilkoma łyżkami sosu marinara, a następnie dodaj pomidorki koktajlowe, czerwoną papryką, świeże oregano, czosnek, cebulę i oliwki.
  • Skrop obficie oliwą z oliwek i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15 minut.
  • Pokrusz Violife Greek White i ułóż na wierzchu pizzy. Piecz przez kolejne 5 minut.
  • Przed podaniem posyp świeżymi ziołami i płatkami chili.
Reklama