PRZEPIS na grecką pizzę w wersji wege
Reklama
Składniki:
- 200 g Blok Violife Greek White
- 1 wegańskie ciasto na pizzę
- 2 łyżki sosu marinara
- 6 pomidorków koktajlowych, pokrojonych w plasterki
- 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
- 1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 1 czerwona cebula, pokrojona w plasterki
- 10 oliwek pokrojonych w plasterki
- Oliwa z oliwek
- Świeże oregano do dekoracji
- Płatki chilli do dekoracji
Przygotowanie
- Umieść ciasto na pizzę na lekko posypanej mąką powierzchni i rozwałkuj na okrąg o średnicy 30 cm. Wierzch ciasta posmaruj kilkoma łyżkami sosu marinara, a następnie dodaj pomidorki koktajlowe, czerwoną papryką, świeże oregano, czosnek, cebulę i oliwki.
- Skrop obficie oliwą z oliwek i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15 minut.
- Pokrusz Violife Greek White i ułóż na wierzchu pizzy. Piecz przez kolejne 5 minut.
- Przed podaniem posyp świeżymi ziołami i płatkami chili.
Reklama
Komentarze(2)
Pokaż: