PRZEPIS na pastę roślinną z à la tuńczyk
Reklama
Składniki:
- roślinne kawałki o smaku tuńczyka OneDayMore – 180 g (1 opakowanie)
- ugotowana czerwona fasola – 2-3 łyżki
- kapary – 1 łyżka
- majonez tradycyjny lub wegański - 1 łyżka
- jogurt grecki lub wegański – 3 łyżki
- małe czerwone cebule – 2 szt.
- małe ogórki kiszone – 2 szt.
- musztarda – 1 łyżka
- oliwa – 1 łyżka
- pieprz czarny mielony
- sól
Do dekoracji:
- świeży szczypiorek – 1 pęczek
- kapary – 1 łyżka
Reklama
Przygotowanie
- Cebulę i kapary siekamy, a ogórki kroimy w drobną kostkę. Roślinne kawałki o smaku tuńczyka przekładamy do miski i rozdrabniamy za pomocą widelca. Dodajemy posiekane cebulę i kapary, ugotowaną fasolę, pokrojone ogórki, majonez, jogurt, musztardę, oliwę oraz przyprawy: pieprz i opcjonalnie sól. Mieszamy.
- Pastę dekorujemy z wierzchu posiekanym szczypiorkiem i kaparami. Można podać ją z ulubionym pieczywem.
Komentarze(0)
Pokaż: