PRZEPIS na francuski gulasz z winem

Reklama

Składniki (4 porcje):

  • 500 g rostbefu wołowego
  • 1 opakowanie FIX Gulasz Węgierski Knorr
  • 200 ml czerwonego wina
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 2 łyżki oleju
  • 500 ml wody

Przygotowanie

  • Włoszczyznę oraz mięso kroimy w kostkę o boku ok. 1,5 centymetra.
  • W szerokim rondlu rozgrzewamy olej, do którego dodajemy mięso i smażymy, aż będzie rumiane.
  • Następnie dodajemy warzywa i smażymy je z mięsem jeszcze ok. 3 minut.
  • Potrawę podlewamy winem i gotujemy do momentu aż połowa jego objętości wyparuje.
  • Na koniec do dania dodajemy Fix Knorr wymieszany z wodą. Dusimy pod przykryciem, aż wszystkie składniki będą miękkie, a sos zgęstnieje. Doprawiamy gulasz musztardą. Dla wzbogacenia smaku możemy dodać wędzony boczek i pieczarki.
Reklama