PRZEPIS na pieczoną karkówkę z dynią po meksykańsku
Reklama
Składniki (4 porcje):
- 600 g karkówki
- 3 łyżki Przyprawy do Mięs Knorr
- 100 g marynowanej dyni
- 1 łyżka ziaren kolendry
- 1 łyżka kminu rzymskiego
- 1 pęczek świeżej kolendry
- 3 łyżki zielonych oliwek
- 50 ml oliwy z oliwek
Przygotowanie
- Mięso umyj i osusz. Ziarna kolendry utrzyj w moździerzu.
- W naczyniu połącz przyprawę Knorr, utartą kolendrę, kmin rzymski, oliwki oraz oliwę. Wszystko razem zmiksuj na gładką masę.
- Dynię odsącz z marynaty i wymieszaj z drobno pokrojoną świeżą kolendrą. Długim, cienkim nożem zrób otwór, wzdłuż mięsa a następnie nafaszeruj je kawałkami dyni.
- Przygotowaną pastą natrzyj karkówkę, umieść w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 180°C przez 50 minut. Gotową pieczeń pokrój w plastry i podawaj, z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
Reklama
Komentarze(0)
Pokaż: