Bruschetta z twarożkiem, suszoną żurawiną i boczkiem

Reklama

Składniki:

  • twaróg Rolmlecz półtłusty kostka 200 g
  • garść suszonej żurawiny
  • plasterek boczku
  • pełnoziarnista bagietka
  • jogurt Augustowski naturalny 150 g
  • rukola
  • pieprz
  • chili
  • opcjonalnie: sól

Przygotowanie

Bagietkę kroimy na małe kromki. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na 5 minut. Dzięki temu będą idealnie chrupiące. W miseczce rozgniatamy twaróg, dodajemy jogurt naturalny, chili, pieprz i opcjonalnie sól. Mieszamy do połączenia składników. Suszoną żurawinę możemy dodać do twarogu bądź po prostu posypać nią kanapkę. Boczek zwijamy w rulonik i kładziemy na kromce. Całość dekorujemy rukolą. Jeśli chcemy zabrać tak przygotowaną bruschettę na wynos, wystarczy, że przykryjemy ją dodatkową kromką bagietki.

Reklama