Bruschetta z twarożkiem, suszoną żurawiną i boczkiem
Reklama
Składniki:
- twaróg Rolmlecz półtłusty kostka 200 g
- garść suszonej żurawiny
- plasterek boczku
- pełnoziarnista bagietka
- jogurt Augustowski naturalny 150 g
- rukola
- pieprz
- chili
- opcjonalnie: sól
Przygotowanie
Bagietkę kroimy na małe kromki. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na 5 minut. Dzięki temu będą idealnie chrupiące. W miseczce rozgniatamy twaróg, dodajemy jogurt naturalny, chili, pieprz i opcjonalnie sól. Mieszamy do połączenia składników. Suszoną żurawinę możemy dodać do twarogu bądź po prostu posypać nią kanapkę. Boczek zwijamy w rulonik i kładziemy na kromce. Całość dekorujemy rukolą. Jeśli chcemy zabrać tak przygotowaną bruschettę na wynos, wystarczy, że przykryjemy ją dodatkową kromką bagietki.
Reklama
Komentarze(0)
Pokaż: