PRZEPIS na sałatkę z jajkiem i fasolką szparagową

Reklama

Składniki:

  • 15 dkg fasolki szparagowej zielonej lub żółtej
  • 2 jaja Fermy Drobiu Jokiel rozmiar M lub L
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 pomidory
  • 1 ziemniak
  • kilka kropli oliwy
  • nać pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Fasolkę oczyszczamy, wykrawając ogonki, a następnie wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy na półmiękko. Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i bardzo drobno kroimy. To samo robimy z cebulą i ugotowanym ziemniakiem. Wszystko mieszamy. Następnie myjemy pomidory, każdego kroimy na osiem części i dorzucamy do sałatki. Dodajemy kilka kropli oliwy, doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy natką pietruszki.

Reklama