PRZEPIS na sałatkę z jajkiem i fasolką szparagową
Reklama
Składniki:
- 15 dkg fasolki szparagowej zielonej lub żółtej
- 2 jaja Fermy Drobiu Jokiel rozmiar M lub L
- 1 mała czerwona cebula
- 2 pomidory
- 1 ziemniak
- kilka kropli oliwy
- nać pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Fasolkę oczyszczamy, wykrawając ogonki, a następnie wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy na półmiękko. Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i bardzo drobno kroimy. To samo robimy z cebulą i ugotowanym ziemniakiem. Wszystko mieszamy. Następnie myjemy pomidory, każdego kroimy na osiem części i dorzucamy do sałatki. Dodajemy kilka kropli oliwy, doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy natką pietruszki.
Reklama
Komentarze(1)
Pokaż: