PRZEPIS na sałatkę z jajkiem i brokułami

Reklama
  • 1 brokuł
  • 4 pomidory
  • 6 jaj rozmiar M lub L Fermy Drobiu Jokiel
  • 1 mały słoik majonezu
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 łyżka keczupu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Brokuły oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny i oliwy. Po ostudzeniu dzielimy na różyczki. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w ćwiartki. Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy na ćwiartki. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy. Majonez mieszamy z jogurtem i keczupem. Mieszamy razem i doprawiamy do smaku.