PRZEPIS na ciasto bananowe
Reklama
Składniki:
- 300 g mąki
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki oleju roślinnego
- 0,5 szklanki mleka Łaciate 3,2%
- 1 jajko
- 3 dojrzałe banany
Przygotowanie
Nastawiamy piekarnik na 180°C. Przygotowujemy blachę i wykładamy ją papierem do pieczenia. Przygotowujemy dwie miski. Do pierwszej wsypujemy wszystkie suche składniki i je mieszamy. W drugiej misce roztrzepujemy za pomocą rózgi kuchennej mokre składniki. Banany rozdrabniamy przy pomocy widelca lub blendera. Owoce łączymy w pierwszej kolejności z mokrymi składnikami, następnie stopniowo dodajemy suche. Gdy uzyskamy jednolitą masę, przekładamy ją na blachę. Pieczemy 45 minut.
Reklama
Komentarze(0)
Pokaż: