PRZEPIS na sałatkę z burratą

Reklama

Składniki (1–2 porcje):

  • 2 garści miksu ulubionych sałat
  • 1 kulka burraty
  • 4 pomidory suszone z zalewy
  • 4 cząstki grejpfruta
  • 3 plastry pora (część biała)
  • olej Rapso
  • sól, pieprz
  • ulubione pieczywo/grzanki/paluszki chlebowe

Przygotowanie

  • Umyty miks sałat wyłóż na talerz, a na środku ułóż odsączoną z zalewy burratę.
  • Cząstki grejpfruta obierz z błonek i pokrój na mniejsze kawałki, ułóż na sałacie.
  • Pomidory pokrój w kostkę, rozsyp po warzywach.
  • Plasterki pora rozdziel na małe okręgi i posyp nimi sałatkę.
  • Całość skrop olejem, posól i popieprz.
  • Podawaj z ulubionym pieczywem.