PRZEPIS na muffinki bananowo-czekoladowe
Reklama
Składniki (10 – 12 sztuk):
- 1 banan
- 2 jajka
- 100 ml wody Mama i ja
- 50 ml oleju rzepakowego
- 130 g mąki uniwersalnej
- 35 g gorzkiego kakao
- 150 g drobnego cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka ekstraktu czekoladowego (opcjonalnie)
Przygotowanie
- Banana rozgnieść widelcem. Dodać jajka, olej i wodę, wymieszać do połączenia.
- Następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać do połączenia.
- Piekarnik nagrzać do 190 °C
- Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości.
- Piec około 18-20 minut.
- Ozdobić według uznania.
Komentarze(1)
Pokaż: