PRZEPIS na bezglutenowa focaccię z rozmarynem i suszonymi pomidorami

Reklama

Składniki:

  • 1 opakowania bezglutenowej mieszanki do wypieku pizzy (np. marki Ocelio)
  • 25 g świeżych drożdży
  • świeży rozmaryn
  • pomidory suszone
  • sól gruboziarnista
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  • 25 g świeżych drożdży rozpuścić w 300 ml ciepłej wody. Dodać 20 g oliwy z oliwek i wymieszać z 500 g bezglutenowej mieszanki.
  • Po uzyskaniu gładkiej i jednorodnej konsystencji, ciasto rozwałkować i przykryć folią spożywczą nasmarowaną olejem. Odstawić do wyrośnięcia.
  • Po wyrośnięciu nałożyć na ciasto pomidory suszone, świeży rozmaryn, doprawić solą i podlać oliwą.
  • Piec do zrumienienia w 200st Celsjusza. Podawać z oliwą z oliwek.
Reklama