PRZEPIS na sałatkę z kaszą bulgur, botwiną i młodym szczawiem

Reklama

Składniki:

  • 100 g kaszy bulgur (np. marki Halina)
  • 2 jajko ugotowane na twardo
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 cebulka ze szczypiorkiem
  • garść mix-u sałat
  • 1/2 ogórka
  • groszek wąsaty
  • młody szczaw czerwony
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  • Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Rzodkiewkę pokroić w plasterki, cebulkę posiekać, szczypior pokroić w plastry, ogórek w małą kostkę, jajka w ćwiartki.
  • Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
  • Składniki wymieszać. Przed podaniem ozdobić danie kleksem z jogurtu.
Reklama