PRZEPIS na sałatkę z kaszą bulgur, botwiną i młodym szczawiem
Reklama
Składniki:
- 100 g kaszy bulgur (np. marki Halina)
- 2 jajko ugotowane na twardo
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 cebulka ze szczypiorkiem
- garść mix-u sałat
- 1/2 ogórka
- groszek wąsaty
- młody szczaw czerwony
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz
Przygotowanie
- Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Rzodkiewkę pokroić w plasterki, cebulkę posiekać, szczypior pokroić w plastry, ogórek w małą kostkę, jajka w ćwiartki.
- Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
- Składniki wymieszać. Przed podaniem ozdobić danie kleksem z jogurtu.
Reklama
Komentarze(0)
Pokaż: