PRZEPIS na pieczoną polędwiczkę wieprzową faszerowaną kukurydzą, szpinakiem i serem

Reklama

Składniki:

  • 1 opakowanie Szpinaku siekanego w kulkach Bonduelle 450 g
  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 750 g polędwiczki wieprzowej
  • 100 g żółtego sera
  • 70 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Szpinak rozmrażamy i lekko odparowujemy. Dodajemy czosnek, 10 g masła i lekko przesmażamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z osączoną z zalewy kukurydzą. Polędwiczki rozcinamy ostrym nożem i oprószamy solą i pieprzem. Na płatach układamy ser. Na serze rozkładamy przygotowany szpinak z kukurydzą. Mięso rolujemy ściśle i spinamy igłami lub związujemy bawełnianą nicią. Mięso obkładamy masłem, oprószamy solą i pieprzem i pieczemy około 30 minut w 190℃. Czas pieczenia może się różnić w zależności od grubości roladek.