PRZEPIS na blondie brownie

Reklama

Składniki (na 12 kawałków):

  • 250 g Violife Vioblock
  • 250 g brązowego cukru
  • 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 450 g mąki uniwersalnej
  • 1 ½ łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ łyżeczki soli
  • 100 g bezmlecznych wiórków czekoladowych

Przygotowanie

  • W dużej misce ubij trzepaczką Vioblock, brązowy cukier i ekstrakt waniliowy – na jasną i puszystą masę. Odłóż na bok.
  • W nowej misce wymieszaj mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i sól - do momentu aż się połączą. Dodaj suche składniki do mokrych i dokładnie wymieszaj. Następnie wsyp wiórki czekoladowe. Masę wlej do natłuszczonej i wyłożonej papierem kwadratowej formy i piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
  • Po tym czasie wyjmij brownie z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
  • Ostudzone ciasto pokrój na kwadratowe kawałki i podawaj.