PRZEPIS na sakiewki z szynki z gruszką faszerowaną serem feta i orzechami włoskimi

Reklama

Składniki:

  • szynka Dębowa ZM Pekpol
  • 3 gruszki
  • 1 opakowanie serka feta
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka posiekanego rozmarynu
  • rukola do ozdoby
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Z szynki wykroić plastry o grubości maksymalnie 0,5 cm. Gruszki obrać i wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na połówki. Ser feta wymieszać z orzechami i rozmarynem. Nadziać gruszki serem. Szynkę zawinąć wokół gruszek i spiąć wykałaczkami. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 160°C przez 15-20 minut. Po wyjęciu udekorować rukolą. Można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.