Deser z kokosową tapioką i owocami sezonowymi - PRZEPIS

Reklama

Składniki (2–3 porcje):

  • 70 g tapioki
  • woda Mama i ja
  • 2–3 łyżki śmietanki kokosowej
  • 1 łyżka miodu, syropu klonowego lub innego słodzika
  • ulubione miękkie owoce, np. borówka, maliny, truskawki
  • garść granoli
  • szczypta soli

Przygotowanie

  • Tapiokę ugotuj w wodzie Mama i ja z dodatkiem szczypty soli.
  • Odcedź ugotowaną tapiokę, a następnie zostaw na 3–4 minuty na durszlaku.
  • Przełóż tapiokę do miski, dodaj śmietanę kokosową oraz słodzik i dokładnie wymieszaj.
  • W szklance lub np. pudełku, które możemy zabrać ze sobą, ułóż warstwami owoce na przemian z tapioką. Większe owoce pokrój na małe kawałki.