PRZEPIS na sałatkę z jajkiem, rybą i awokado

Reklama

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 garść miksu sałat
  • 1 garść liści szpinaku baby
  • 1 awokado
  • 2 jajka (ugotowane według preferencji)
  • 100 g łososia wędzonego
  • płatki migdałów Kresto
  • rzodkiewka
  • szczypiorek
  • ulubione kiełki
  • olej Rapso
  • 1/2 cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  • Na dno miseczek ułóż sałaty i szpinak. Ugotowane jajko obierz, przekrój i ułóż na sałatach.
  • Rybę podziel na cząstki i dodaj do misek.
  • Awokado obierz ze skórki, wyciągnij pestkę po okrojeniu dookoła, miąższ pokrój według upodobań i dodaj do sałatki.
  • Rzodkiewki i szczypiorek pokrój i dodaj do sałatki.
  • Całość skrop olejem, sokiem z cytryny, posól i popieprz.
  • Na koniec całość posyp płatkami migdałowymi oraz kiełkami.
  • Sałatkę proponujemy podać z grzankami z ulubionego pieczywa.