PRZEPIS na sałatkę z jajkiem, rybą i awokado
Reklama
Składniki (na 2 porcje):
- 1 garść miksu sałat
- 1 garść liści szpinaku baby
- 1 awokado
- 2 jajka (ugotowane według preferencji)
- 100 g łososia wędzonego
- płatki migdałów Kresto
- rzodkiewka
- szczypiorek
- ulubione kiełki
- olej Rapso
- 1/2 cytryny
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Na dno miseczek ułóż sałaty i szpinak. Ugotowane jajko obierz, przekrój i ułóż na sałatach.
- Rybę podziel na cząstki i dodaj do misek.
- Awokado obierz ze skórki, wyciągnij pestkę po okrojeniu dookoła, miąższ pokrój według upodobań i dodaj do sałatki.
- Rzodkiewki i szczypiorek pokrój i dodaj do sałatki.
- Całość skrop olejem, sokiem z cytryny, posól i popieprz.
- Na koniec całość posyp płatkami migdałowymi oraz kiełkami.
- Sałatkę proponujemy podać z grzankami z ulubionego pieczywa.
Komentarze(0)
Pokaż:
NajnowszePopularneNajstarsze