PRZEPIS na bezglutenowe gryczane naleśniki z łososiem i rukolą

Reklama

Składnikin na naleśniki:

  • 1 szklanka mieszanki do wypieku pizzy z mąką gryczaną (np. Ocelio)
  • 2 szklanki mleka krowiego lub napoju roślinnego (np. Ocelio)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • szczypta soli

Dodatki do naleśników:

  • Łosoś wędzony
  • Marchewka
  • Ogórek
  • Ser feta miękki
  • jogurt naturalny
  • koperek
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki naleśników mieszamy.
  • Ser feta rozdrabniamy w misce dodajemy tyle jogurtu aby powstała masa którą da się rozsmarować na naleśnikach. Doprawiamy pieprzem i posiekanym koperkiem.
  • Marchew obieramy i wycinamy za pomocą obieraczki długie cienkie paski. Ogórka dobrze myjemy i postępujemy tak samo jak z marchewką. Rukolę myjemy.
  • Smażymy naleśniki.
  • Na każdym naleśniku rozsmarowujemy porcję serka, układamy marchewkę, ogórka, plasterki łososia i rukolę. Naleśniki zawijamy i podajemy w całości lub kroimy w plastry.

Smacznego!