PRZEPIS na sałatkę z rukolą, mango i awokado

Reklama

Składniki:

  • 170 g mieszanki sałat Toscana mix z rukolą marki Eisberg
  • mango
  • awokado
  • 150 g rolady z sera koziego
  • 2 garście orzechów włoskich

Sos winegret:

  • ¾ łyżki musztardy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli i pieprzu

Wszystkie składniki połączyć za pomocą trzepaczki.

Przygotowanie

Gotową mieszankę Toscana mix z rukolą marki Eisberg przełożyć na talerz. Dodać obrane i pokrojone w kostkę mango oraz awokado. Orzechy włoskie posiekać, uprażyć przez minutę na suchej patelni i posypać nimi sałatkę. Dodać pokrojony w kostkę kozi ser. Całość polać przygotowanym wcześniej sosem winegret.