PRZEPIS na nadziewane pieczarki zapiekane z serem

Reklama

Składniki:

  • 1 paczka frytek McCain Crispers
  • 8 szt. większych pieczarek
  • 200 g żółtego sera - gouda albo cheddar
  • 200 g szynki w jednym kawałku
  • 1 jajko
  • 1 opakowanie pomidorków cherry
  • 1 kubek kwaśnej śmietany
  • 1 czerwona cebula
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Kapelusze pieczarek należy oczyścić i usunąć nóżki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Przygotować farsz: pokroić w kostkę szynkę, ser, czerwoną cebulę i pomidorki, następnie wymieszać z jajkiem. Nadziewać kapelusze pieczarek farszem i piec w piekarniku około 20 minut. Frytki przygotować według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Serwujemy jako jedno danie z dodatkiem dipu, przyrządzonego z kwaśnej śmietany i reszty drobno pokrojonej czerwonej cebuli, soli i pieprzu.