PRZEPIS na naleśniki owsiane z karmelizowanymi gruszkami z rodzynkami

Reklama

Składniki:

Na naleśniki:

  • Mąka owsiana - 170 g
  • Napój owsiany Sante Organic 700 ml
  • Szczypta soli Sante
  • Siemię lniane złociste Sante Skarby Ziemi - 2 łyżki
  • Olej słonecznikowy – 1 łyżka

Na karmelizowane gruszki:

  • Gruszki – 2 sztuki
  • Olej kokosowy – 1 łyżka
  • Syrop klonowy – 1 łyżka
  • Rodzynki Sante – 2 garści

Przygotowanie

Rodzynki zalewamy wrzątkiem, ostawiamy. Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie rozgrzewamy nieprzywierającą patelnię, wylewamy po chochli ciasta i smażymy około dwie minuty z każdej strony. Powtarzamy czynność do skończenia ciasta. Rodzynki odsądzamy. Wodę odlewamy. Gruszki obieramy, kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy syrop klonowy i gruszki. Karmelizujemy na małym ogniu, po 2 minutach zmieniamy stronę. Na koniec dodajemy rodzynki i delikatnie mieszamy. Na każdego naleśnika nakładamy po kilka karmelizowanych gruszek z rodzynkami i zwijamy.