PRZEPIS na omlet ziemniaczany

Reklama

Składniki:

  • kiełbasa biała rusztowa (np. od JBB Bałdyga)
  • 300 g ziemniaków w mundurkach
  • 4 jajka
  • 3 łyżki słodkiej śmietany
  • cebula
  • papryczka chilli
  • starty ser cheddar
  • oliwa
  • sól

Przygotowanie

Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach. Podsmaż na oliwie plasterki kiełbasy, następnie dodaj pokrojoną w piórka cebulę i papryczkę chilli. Przełóż składniki na ręcznik papierowy. Ziemniaki pokrój w plasterki, podsmaż. Dodaj do nich kiełbasę z cebulą i chilli. Jajka połącz ze śmietanką, dopraw solą. Tak przygotowaną masą zalej zawartość patelni. Smaż na wolnym ogniu pod przykryciem, aż jaja się zetną. Na koniec posyp serem.