PRZEPIS na quesadillę z grillowaną papryką i pastą warzywną

Reklama

Składniki:

  • 2 placki tortilli
  • 1 duża papryka czerwona
  • 50 g rukoli
  • 100 g fety (lub mozzarelli)
  • Pasta warzywna Podravka z nasionami słonecznika

Przygotowanie

Paprykę kroimy w plastry (lub w kostkę) i grillujemy za pomocą grilla elektrycznego lub na mocno rozgrzanej patelni. W międzyczasie smarujemy placki tortilli pastą warzywną . Na jednym placku układamy fetę (lub mozzarellę), dodajemy paprykę, posypujemy rukolą i przykrywamy drugim plackiem. Całość zamykamy w grillu elektrycznym lub podgrzewamy na patelni pod przykryciem, aż placki będą ciepłe i lekko zarumienione. Następnie kroimy quesadillę na trójkąty. Dodatkowo gotową quesadillę możemy posypać ulubionymi przyprawami.