PRZEPIS na placki warzywne z serem

Reklama

Składniki

  • 1 paczka frytek McCain Crispers
  • 1 cukinia
  • 2 marchewki
  • 150 g żółtego sera cheddar
  • 2 jajka
  • garść tartej bułki
  • sól i pieprz
  • posiekane zioła
  • kwaśna śmietana
  • roszponka
  • pęczek rzodkiewek

Przygotowanie

Zetrzeć cukinię na tarce o grubych oczkach, posolić i odczekać 20 minut. Następnie odcisnąć cukinię i wylać cały uzyskany sok. Dodać grubo starte marchewki, ser pokrojony w kostkę, jajka, posiekane zioła, pieprz i tartą bułkę. Formować cienkie placki i smażyć na patelni z każdej strony, aż ładnie się zrumienią. W międzyczasie przygotować frytki według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Placki serwujemy z sałatką z roszponki i rzodkiewek oraz z prostym dipem, przygotowanym z kwaśnej śmietany, drobno posiekanego czosnku, soli i pieprzu.