PRZEPIS na roladę szpinakową z warzywami

Reklama

Składniki:

  • opakowanie Szpinaku siekanego w kulkach Bonduelle 450 g
  • 1 puszka Buraczków “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle 400 ml
  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml
  • 300 g serka śmietankowego
  • 125 ml słodkiej śmietanki (dowolnej)
  • 70 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

  • Rozmrożony szpinak miksujemy ze śmietanką i jajkami na gładki mus. Dodajemy mąkę oraz sól i ponownie miksujemy.
  • Masę szpinakową rozprowadzamy na dużej blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy 10 minut w 180℃.
  • Serek śmietankowy doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
  • Dodajemy osączone z zalewy groszek i kukurydzę i mieszamy ponownie.
  • Na upieczony i wystudzony blat szpinakowy wykładamy serek z warzywami. Na wierzchu rozsypujemy osączone z zalewy i wypłukane buraczki.
  • Zwijamy roladę i schładzamy.
  • Kroimy przed podaniem.