PRZEPIS na makaron z makiem, miodem i bakaliami

Reklama

Składniki:

  • 300 g makaronu Lubella Gniazda Wstążki
  • 200 ml mleka
  • 150 g mielonego maku
  • 70 g skórki pomarańczowej|
  • 70 g migdałów w płatkach
  • 50 g rodzynek
  • 50 g masła
  • 3 łyżki miodu
  • 5 kropli aromatu migdałowego

Przygotowanie

  • Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.
  • W międzyczasie mleko wlać do rondelka, zagotować, wsypać mielony mak, rodzynki, aromat migdałowy i gotować do momentu, aż mak wchłonie cały płyn.
  • Odstawić z ognia, dodać skórkę z cytryny, płatki migdałów, miód, ugotowany makaron wraz z wodą i całość wymieszać.
  • Podawać na ciepło lub zimno.

Smacznego!