PRZEPIS na makaron z makiem, miodem i bakaliami
Reklama
Składniki:
- 300 g makaronu Lubella Gniazda Wstążki
- 200 ml mleka
- 150 g mielonego maku
- 70 g skórki pomarańczowej|
- 70 g migdałów w płatkach
- 50 g rodzynek
- 50 g masła
- 3 łyżki miodu
- 5 kropli aromatu migdałowego
Przygotowanie
- Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.
- W międzyczasie mleko wlać do rondelka, zagotować, wsypać mielony mak, rodzynki, aromat migdałowy i gotować do momentu, aż mak wchłonie cały płyn.
- Odstawić z ognia, dodać skórkę z cytryny, płatki migdałów, miód, ugotowany makaron wraz z wodą i całość wymieszać.
- Podawać na ciepło lub zimno.
Smacznego!
Komentarze