PRZEPIS na łazanki z kapustą i grzybami

Reklama

Składniki:

  • 200 g makaronu Lubella Łazanki
  • 400 g kapusty kiszonej
  • 20 g suszonych podgrzybków
  • 2 szklanki wrzątku
  • 2 łyżki suszonej włoszczyzny
  • 1 listek laurowy
  • 4 ziela angielskie
  • szczypta soli i pieprzu do smaku

Przygotowanie

  • Makaron Lubella Łazanki ugotować wg wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.
  • Suszone grzybki przełożyć do garnka wraz z dodatkiem listka laurowego oraz ziela, zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut, a następnie gotować przez kolejne 15 minut.
  • W międzyczasie kapustę drobno posiekać, dodać do grzybków, wsypać suszoną włoszczyznę, zakryć i dusić 15 minut, aż kapusta będzie miękka.
  • Na koniec dodać ugotowane łazanki wraz z wodą, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.