PRZEPIS na serniczki z patelni
Reklama
Składniki:
- 250 g twarogu półtłustego Mazurski Smak
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 5 łyżek mąki pszennej + do obtoczenia
- 1 jajko
- masło extra Łaciate do smażenia
- cukier puder/miód/sezonowe owoce/dżem
Przygotowanie
W miseczce rozgniatamy widelcem twaróg. Dodajemy cukier waniliowy i dokładnie mieszamy. Do masy wbijamy jajko, a następnie łączymy z mąką. Na talerz wysypujemy jeszcze odrobinę mąki. Wilgotnymi dłońmi formujemy serniczki, które następnie w niej obtaczamy. Na patelni rozgrzewamy masło. Zmniejszamy ogień i powoli kładziemy serniczki. Smażymy po około 5 minut z obu stron. Zdejmujemy z patelni, serwujemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze