PRZEPIS na serniczki z patelni

Reklama

Składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego Mazurski Smak 
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 5 łyżek mąki pszennej + do obtoczenia
  • 1 jajko
  • masło extra Łaciate do smażenia
  • cukier puder/miód/sezonowe owoce/dżem

Przygotowanie

W miseczce rozgniatamy widelcem twaróg. Dodajemy cukier waniliowy i dokładnie mieszamy. Do masy wbijamy jajko, a następnie łączymy z mąką. Na talerz wysypujemy jeszcze odrobinę mąki. Wilgotnymi dłońmi formujemy serniczki, które następnie w niej obtaczamy. Na patelni rozgrzewamy masło. Zmniejszamy ogień i powoli kładziemy serniczki. Smażymy po około 5 minut z obu stron. Zdejmujemy z patelni, serwujemy z ulubionymi dodatkami.