PRZEPIS na zapiekane tagliatelle z wędzoną papryką
Składniki (4 porcje):
- 300 g makaronu tagliatelle
- 1 opakowanie Naturalnie smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr
- 200 g świeżego szpinaku
- 1 cebula
- 0,5 papryczki chili
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 szczypty Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr
- 1 łyżeczka Papryki wędzonej w Hiszpanii Knorr
- 250 ml śmietany
- 40 g sera gruyere
- 2 ząbki czosnku
- 1 szczypta soli
Przygotowanie
Makaron ugotuj w lekko posolonej wodzie według instrukcji umieszczonej na opakowaniu i odcedź. Pokrój cebulę w piórka, a czosnek i papryczkę chili posiekaj. Rozgrzej oliwę z oliwek w garnku. Następnie przesmaż na niej cebulę, chili i czosnek. Wrzuć umyty oraz osuszony szpinak.
Rozmieszaj w naczyniu śmietanę i zawartość opakowania Naturalnie smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr i połącz w garnku ze szpinakiem. Wszystko zagotuj.
Do całości wsyp ugotowany makaron, a następnie dopraw do smaku pieprzem oraz Papryką wędzoną w Hiszpanii Knorr. Zawartość garnka starannie wymieszaj i przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Posyp zapiekankę startym serem i wstaw ją do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz danie około 15 minut.
Komentarze