PRZEPIS na zapiekane tagliatelle z wędzoną papryką

Reklama

Składniki (4 porcje):

  • 300 g makaronu tagliatelle
  • 1 opakowanie Naturalnie smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 1 cebula
  • 0,5 papryczki chili
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szczypty Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr
  • 1 łyżeczka Papryki wędzonej w Hiszpanii Knorr
  • 250 ml śmietany
  • 40 g sera gruyere
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szczypta soli

Przygotowanie

Makaron ugotuj w lekko posolonej wodzie według instrukcji umieszczonej na opakowaniu i odcedź. Pokrój cebulę w piórka, a czosnek i papryczkę chili posiekaj. Rozgrzej oliwę z oliwek w garnku. Następnie przesmaż na niej cebulę, chili i czosnek. Wrzuć umyty oraz osuszony szpinak.

Rozmieszaj w naczyniu śmietanę i zawartość opakowania Naturalnie smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr i połącz w garnku ze szpinakiem. Wszystko zagotuj.

Do całości wsyp ugotowany makaron, a następnie dopraw do smaku pieprzem oraz Papryką wędzoną w Hiszpanii Knorr. Zawartość garnka starannie wymieszaj i przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.

Posyp zapiekankę startym serem i wstaw ją do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piecz danie około 15 minut.