PRZEPIS na zupę czosnkową

Reklama

Składniki (3 porcje):

  • 3 duże ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki startego sera żółtego
  • 1 litr bulionu mięsnego lub warzywnego
  • pieczywo na grzanki (może być czerstwe)
  • 2 jajka
  • olej Rapso
  • szczypta soli
  • natka pietruszki

Przygotowanie

  • Czosnek obierz, zetrzyj, posyp solą i rozetrzyj łyżką, aby uwolnić aromat.
  • Wyłóż czosnek na talerze, dodaj ser żółty.
  • Przygotuj grzanki: pokrój pieczywo, rozgrzej na patelni olej i podpiecz grzanki na złoty kolor.
  • Do gotującego się bulionu wlej jajka i po 10 sekundach rozmąć je przy pomocy widelca.
  • Wylej na talerze porcje zupy, dodaj grzanki, posyp natką pietruszki. Podawaj od razu.