PRZEPIS na kaszę jaglaną na słodko

Reklama

Składniki:

  • 1 szklanka Kaszy jaglanej Sante
  • 1 szklanka Napoju sojowego Sante Organic
  • Ksylitol Sante
  • 1 mango
  • Jagody Goji Sante – garść
  • Orzechy laskowe (lub inne ulubione) Sante
  • Cynamon, sezam

Przygotowanie

Kaszę jaglaną umieszczamy na sitku, płuczemy zimną wodą, a następnie przelewamy wrzątkiem. Umieszczamy w naczyniu i zalewamy podwójną objętością płynów (szklanka gorącej wody, szklanka napoju sojowego). Dodajemy ksylitol i gotujemy pod przykryciem przez około 18-20 minut. Blendujemy mango i wykładamy je na wierzch. Jagody Goji oraz orzechy laskowe siekamy. Mieszamy z ciepłą kaszą, dodajemy cynamon oraz sezam. Pozostawiamy na 2-3 minuty.