PRZEPIS na ciecierzycę z mięsem mielonym i warzywami

Reklama

Składniki:

  • 300 g mielonego mięsa drobiowego lub wołowego
  • 3 łyżeczki Vegety Natur do mięsa mielonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 przecier pomidorowy Podravka
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 marchewka
  • 300 ml rosołu wołowego z kostką wołową Vegeta Natur
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka Vegety Natur w płynie
  • garść kolendry

Przygotowanie

W garnku na łyżce oliwy zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i posiekane ząbki czosnku. Dodaj mielone mięso, dopraw Vegetą Natur do mięsa mielonego i dobrze podsmaż. Kostkę wołową Vegeta Natur rozpuść w 300 ml wody. Gotuj. Do usmażonego mięsa dodaj pokrojoną w plasterki marchewkę, ciecierzycę, kukurydzę, przecier pomidorowy zalej gorącym bulionem. Przykryj i duś na małym ogniu około 20 min. Przypraw Vegetą Natur w płynie. Gotuj na małym ogniu kolejne 20 minut. Przed podaniem obficie posyp kolendrą.