PRZEPIS na sałatkę z grillowanym haloumi

Reklama

Składniki:

  • 200 g sera haloumi
  • pęczek zielonych szparagów (grubszych)
  • 1 papryka
  • 2 średnie pomidory
  • 1 mała cukinia
  • miks sałat
  • kiełki, np. groszku
  • płatki migdałowe Kresto
  • olej Rapso
  • sól, pieprz

Przygotowanie

1. Ser kroimy w plastry.

2. Ze szparagów odłamujemy końcówki, a pomidory kroimy na połówki

4. Paprykę kroimy na 8 części, a cukinię w plastry.

6. Wszystkie warzywa skrapiamy olejem, posypujemy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.

7. Ser i doprawione warzywa układamy na tackach, a następnie grillujemy z obu stron.

8. Wykładamy na talerze porcje sałaty, kiełki oraz ser i zgrillowane warzywa.

9. Całość posypujemy płatkami migdałowymi.