PRZEPIS na sałatkę z awokado i serem feta

Reklama

Składniki:

  • Garść rukoli
  • 2 dojrzałe awokado
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • ¾ szklanki czarnych oliwek bez pestek
  • 150 g sera feta
  • Vegeta Natur do sałatki greckiej
  • Oliwa z oliwek
  • Sok z cytryny
  • Opcjonalnie: pieczywo

Przygotowanie

Do miski dodać rukolę oraz pokrojone na niewielkie kawałki awokado, pomidorki koktajlowe i pokrojony w kostkę ser feta. Dodać całe oliwki.

2 łyżeczki Vegeta Natur do sałatki greckiej wymieszać z 3 łyżkami oliwy z oliwek oraz odrobiną soku z cytryny. Przygotowanym dressingiem polać całą sałatkę i wymieszać.

Podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub jako dodatek do innych potraw.