PRZEPIS na sałatkę z awokado i serem feta
Reklama
Składniki:
- Garść rukoli
- 2 dojrzałe awokado
- 200 g pomidorków koktajlowych
- ¾ szklanki czarnych oliwek bez pestek
- 150 g sera feta
- Vegeta Natur do sałatki greckiej
- Oliwa z oliwek
- Sok z cytryny
- Opcjonalnie: pieczywo
Przygotowanie
Do miski dodać rukolę oraz pokrojone na niewielkie kawałki awokado, pomidorki koktajlowe i pokrojony w kostkę ser feta. Dodać całe oliwki.
2 łyżeczki Vegeta Natur do sałatki greckiej wymieszać z 3 łyżkami oliwy z oliwek oraz odrobiną soku z cytryny. Przygotowanym dressingiem polać całą sałatkę i wymieszać.
Podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub jako dodatek do innych potraw.
Komentarze